Krenula je ekspedicija putem svile!

Kolege istraživači krenuli su jučer na dugi put do gotovo središta Azije i natrag. Detalje ovog podviga bolje će opisati Matija Radić, član ekspedicije, čije ćemo zabilješke moći pratiti na našim stranicama tijekom cijelog putovanja. Uživajte u Matijinim dojmovima, izvještajima, zgodama i nezgodama! Želimo vam nezaboravan provod i siguran povratak!

Vitomir Maričić

 

Ekspedicija – Središnja Azija

Datum polaska: 11.02.2013

Članovi: Darko Dovedan, Dvina Meler, Matija Radić

 

Članak 1 – Dan prije polaska
Tokom pripreme za našu ekspediciju, u zadnjih gotovo dva mjeseca, jedno je bilo sigurno – najčešće postavljeno pitanje na izjavu da se ide u Kazahstan, bilo je “Zašto?”. Kada bi se na to dodalo da je Kazahstan samo finalna destinacija, te da put obuhvaća istraživanje zanimljivosti svih zemalja automobilom na putu od otprilike dvadeset pet tisuća kilometara, zbunjenost na licima je samo bila još izraženija.

Istina je, da taj beskompromisno veliki teritorij Zemljinog najvećeg kontinenta, sadrži puno više od medijski napumpane opasnosti u Iranu, muslimofobije, i Borata. Također, istina je da bez malo hrabrosti, želje za adrenalinom, te iznad svega, znatiželje, na ovakvo putovanje bilo bi puno teže krenuti. Stoga, slijedi odgovor na pitanje “Zašto”.

Naša ekipa na ekspediciji u središnju Aziju je tročlana – članovi su Darko Dovedan, Dvina Meler, i Matija Radić. Darko i Dvina sa svojom su udrugom “Kairos” u zadnjim godinama obilazili i najzabačenije djelove svijeta (Sahara i zemlje Gvinejskog zaljeva , od Gvineje Bisau do Toga i Gane, samo su jedan od mnogih primjera), te su bili vrlo medijski aktivni. Osim jednostavne strasti za putovanjem i istraživanjem, navedeni dio svijeta je odabran da bi se bolje shvatila kulturna raznolikost, bogatstvo povijesti, i svakodnevni život nacija koje su nama vrlo malo poznate. Naše aktivnosti biti će pri završetku ekspedicije oglašavane na net.hr, te također, ovim načinom putovanja želimo promovirati avanturistički turizam u Hrvatskoj za mlade.

Geografski, u planu naše ekspedicije, cilj nam je brzi prolazak kroz Srbiju, Bugarsku, tei zapadnu i središnju Tursku. Glavna ruta koja nas privlači jest zapravo Put svile – glavna trgovačka arterija iz vremena nama poznatog Marka Pola, te glavna kulturna poveznica između dva kontinenta još od zore civilizacije. Nakon vožnje uz južnu obalu Crnog mora, u zemljama Kavkaza – Gruziji, Armeniji, i Azerbejđanu – želimo osjetiti kulturno-religijske razlike između tih triju država, te uz kontrast zapadnjačkog, i istražiti danas vrlo moderni glavni grad Azerbejđana – Baku. Fokalna točka naše ekspedicije, Iran, slijedi nakon zemalja Kavkaza. Nakon posjete Tabrizu, naše sljedeće odredište je Tehran – grad od samo petnaest milijuna stanovnika. Istraživanje Irana odvesti će nas južno – u arheološka nalazišta Persepolisa i Pasargadae – metropola antičkog Perzijskog carstva.

Izlazak iz Irana planiramo prateći Kaspijsko more u polupustinjska područja Turkmenistana (sa glavnim gradom Ashgabatom), vozeći sjeverno, u Uzbekistan. Samarkand – jedno od glavnih srednjevjekovnih edukacijskih centara i glavna stanica u tom području na Putu svile – apsolutna je nezaobilazna točka. Posjetivši Taškent, zemlje Tađikistana Kirgistana – koje još uvijek osjećaju posljedice građanskih ratova dvadesetog stoljeća – naše su sljedeće odredište, gdje osim glavnih gradova, prirodne ljepote ovih zemalja naš su primarni interes. Na kraju, napustiti ćemo Biškek, i ući u Kazahstan pored bivšeg glavnog grada Almatija. U ovoj zemlji, koja pokriva ukupno dva posto površine kopna na Zemlji, ukrašenoj sa gotovo sedam tisuća jezera, planiramo ostati duže. Put će nas dovesti, ako temperature dozvole, u Astanu, od kuda planiramo put kući južnim djelovima zemlje, natrag prema Kaspijskom moru početkom travnja.

Nije potrebno naglasiti da je automobil osnova za sigurnost na ovakvome putu. Nakon razgovora sa mnogim auto kućama i nekih neuspjelih ideja za sponzorstva, zaključili smo da nam je kupnja polovnog automobila najbolja opcija. Za sve avanturiste koje interesira ovaj dio svijeta i ovakav način putovanja, bitno je naglasiti da je terenac vjerojatno najbolja opcija, sa toplom preporukom da automobil ima mogućnost pogona na sva četiri kotača. Vjerojatno će vam biti interesantno da je litra dizela u Iranu u 2012 u prosjeku (uz sve fluktuacije) bila manje od 0.1 Eura. Ponavljam – manje od 0.1 Eura. Sa činjenicom da ostale zemlje u regiji (osim Turske) imaju dobre cijene dizela, automobil na dizel bi trebao biti opcija prije motora na benzin.

Odgovor na pitanje što nam je bio najveći izazov u pripremi, svakako bi bio vize. Navedene zemlje se jako razlikuju u diplomatskim misijama, procedurama i cijenama. Primjer – Kazahstan inzistira na zdravstvenom osiguranju, Iranska ambasada na dužem intervjuu, dok npr. Armenija u samo 48 sati šalje elektronsku vizu na mail. Izazov za nas u Hrvatskoj jest što Turkmenistan, Uzbekistan, Tađikistan i Kirgistan imaju najbliže veleposlanstvo u Beču. Stoga, odlučili smo vize za te zemlje finalizirati u glavnim gradovima zemalja na putu.

Nadamo se da će vam ove informacije biti interesantne. Zaželite nam sretan put.

 

Zahvale Vitomiru Maričiću.

Matija Radić

 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net