Kavkaz12 – točka na i

Nedavno je održana izložba Kavkaz12 na trajektu "Barbat" (Rab - Stinica). Izložbu je riječka publika već imala prilike vidjeti u Erste Clubu, sve popularnijem izložbenom prostoru za mlade, međutim, ovo je također bila svojevrsna premijera, jer se radi o prvoj takvoj „plovećoj“ izložbi na ovim prostorima. Instalacija izložbe trajala je nekoliko dana da bi se ostvario postav kakav se vidi na fotografijama s izložbe, te je naravno, da stvar bude dinamičnija, sve srušeno na dan otvorenja.

Srećom, vještom reakcijom spašena je stvar i otvorenje je proteklo u ugodnom druženju pedesetak gostiju, koji su mogli uživati u fotografijama i domjenku. Tu ćemo iskoristiti priliku za zahvalu Doris Taribi, "Vilmi" i "Kifliću" na donacijama hrane i Grafičkom studiu „DM“ za printeve plakata i flyera, kao i ekipi „iza šanka“: Martini i riječkim snagama Zoranu i Jakovu koji su uskočili kako bi sve proteklo glatko, te Mladenu kojem smo se mogli obratiti za savjete tijekom rada na izložbi. Suvišno je reći da su komentari bili fantastični :)

         

A još nedavnije smo održali i premijeru dugo očekivanog filma Kavkaz12. Nakon razno raznih tehničkih i inih problema sa prvom verzijom filma koju je u realizaciju uzeo Boris, na nož smo krenuli raditi na novoj verziji (po starom scenariju), uz veliku pomoć Vladimira Šoića koji je odradio montažu novog filma i završnu verziju (kojoj još treba malo šminke) izbacili taman na vrijeme za premijeru 27.6. Kako smo valjda već navikli sve izvoditi zadnji čas, tako je i ovo proteklo na kraju krajeva prilično dobro i pred oko 250 gledatelja u kinu Croatia, uključujući i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, uz moderiranje Davora Garića i uvodne riječi Šoića i Vitomira. Publika je odlično reagirala, što nam je najbolje priznanje i motivcija za daljnji rad. Interes je velik za predstave u Zagrebu, Rabu, kao i riječkom reprizom, što će sve vjerojatno sačekati jesen. A publika će moći vidjeti i drugu verziju filma! Naime, i Borisov film je na kraju stigao taman pred premijeru, tako da sada postoje dva filma Kavkaz12. Znatiželjnima će sigurno biti omogućeno da pogledaju i tu drugu verziju. Premijera je iza nas i to je jedna točka na i cijelog projekta Kavkaz12. Svakako treba zahvaliti onima koji su olakšali i uljepšali priču oko premijere, Erste Clubu – pokrovitelju premijere, Davoru Gariću koji je ponovo začinio otvorenje i naravno, Art kinu Croatia, koje ima razumijevanja za naše „zadnji čas“ intervencije u program i uz čiju nam je ekipu uvijek zabavno.

 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net